luni, 11 mai 2009

Leucemie in remisiune completa - la 17 luni de la transplantul de celule stem din sangele din cordonul ombilical

Un baietel din Florida, in varsta de 2 ani, care suferea de leucemie juvenila mielomonocitara ( o forma foarte rara de leucemie juvenila) se poate considera un copil sanatos. La 17 luni dupa transplantul de celule stem din sangele din cordonul ombilical, boala se afla in remisiune completa. Transplantul a fost realizat prin programul National Cord Blood Program din cadrul New York Blood Center's Howard P. Milstein National Cord Blood Center.

Leucemia juvenila mielomonocitara afecteaza in general copiii aflati sub varsta de 5 ani, iar numarul celor suferind de aceasta boala reprezinta mai mult de 1% din totalul copiilor afectati de leucemie. Pronosticul pentru cei afectati de leucemie juvenila mielomonocitara este in general unul pesimist, iar majoritatea bolnavilor decedeaza inaintea de implinirea varstei de 3 ani.

Micutul Adolfo Gonzalez a fost diagnosticat cu leucemie juvenila mielomonocitara la varsta de 13 luni. "Adolfo Gonzalez nu ar mai fi astazi in viata daca nu ar fi facut transplantul de celule stem din sangele din corodnul ombilical", afirma M.D., Ph.D. Gary Kleiner, pediatru imunolog la University of Miami School of Medicine. "Mama lui practic i-a salvat viata atunci cand, la nastere, a donat mostra de sange din cordonul ombilical catre banca publica, in cadrul programului New York's National Cord Blood Program."

Tratamentul lui Adolfo s-a bazat pe sesiuni de chimioterapie pentru a distruge celulele bolnave si apoi pe un transplant de celule stem provenite din sangele din cordonul ombilical. Au existat cateva complicatii, insa la aproximativ 2 saptamani de la infuzia de celule stem, numarul celulelor albe s-a incadrat in limitele normale. La 17 luni de la transplant, nu exista nici un semn cum ca Adolfo ar mai suferi de leucemie.

Adolfo este unul dintre cei 3.000 de pacienti care au beneficiat de mostrele de sange din cordonul ombilical stocate in cadrul National Cord Blood Program.

Sursa: Medicalnewstoday.com

Niciun comentariu: