luni, 6 iulie 2009

O noua companie ce se ocupa cu recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical a intrat pe piata din Romania!

Cu o experienta de peste 7 ani in domeniul prelevarii, testarii si stocarii celulelor stem din sangele din cordonul ombilical, compania cipriota CBB Lifeline Biotech Ltd. a intrat pe piata romaneasca incepand din luna iunie 2009. Cu sediul central in Nicosia, Cipru, Lifeline este cea mai mare banca regionala pentru depozitarea sangelui din cordonul ombilical din S-E Europei si Orientul Mijlociu, deservind tari ca Franta, UK, Irlanda, Grecia, Spania, Egipt, Liban si Romania.

In acest moment, in banca de tesut a companiei CBB Lifeline Biotech Ltd. sunt depozitate peste 5000 de mostre de sange din cordonul ombilical.

Compania Lifeline opereaza conform legislatiei nationale ce deriva din directivele UE privind standardele pentru manipularea tesuturilor umane si a celulelor, este acreditata de catre Agentia Nationala de Transplant din Romania si este in curs de acreditare de catre Asociatia Americana a Bancilor de Sange ( AABB). Mai mult, laboratorul Lifeline detine acreditarea dupa standardele internationale ISO 15189 si ISO 9001. In ceea ce priveste separarea celulelor stem, compania Lifeline utilizeaza cea mai noua metoda automata de separare, aceasta fiind aprobata de catre organizatia FDA, de Fundatia pentru Acreditarea Terapiilor prin Celule (FACT) si de echivalentul european al acesteia, NETCORD.

Costul de testare si stocare a celulelor stem pe o perioada de 20 de ani este de 1600 Euro ( TVA inclus), in acest pret fiind incluse si toate analizele mamei si copilului. La acest tarif se adauga 145 Euro (TVA inclus), reprezentand costul kit-ului de recoltare si transportul mostrei de sange din Romania catre banca de tesut din Cipru. Familiile interesate pot oricand vizita sediul companiei sau pot suna pentru o programare cu unul dintre consultantii Lifeline. Consultanta este absolut gratuita si are ca scop informarea viitorilor parinti cu privire la utilitatea stocarii celulelor stem din sangele din cordonul ombilical. Contractul poate fi incheiat in orice luna de sarcina, chiar si in ziua in care are loc nasterea, totul rezolvandu-se cu un simplu telefon.

Niciun comentariu: