vineri, 24 iulie 2009

Miracolul Maiei

O simpla imbratisare la sfarsit de zi din partea fiicei sale Maia este acum un gest special pentru Daniel Firedlander, tatal Maiei. "Cu cateva saptamani in urma Maia nici nu ar fi observat daca eram in aceeasi incapere cu ea, insa acum este foarte clar ca stie cine sunt, iar acest lucru ma face extrem de fericit" povesteste Daniel.

Povestea Maiei, una dintre gemenele familiei Friedlander, din Auckland, Noua Zeelanda, a inceput la nastere, cand lipsa de oxigen i-a afectat creierul, intarziindu-i astfel dezvoltarea.

Parintii Maiei au incercat toate tratamentele si terapiile existente, lucrand cu ea zilnic timp de 6 ore. Dupa 3 ani de terapii, rezultatele au fost inconsecvente si progresul lent.

Insa in toamna anului 2008, Maia si familia ei au primis o noua sansa datorita unei noi proceduri medicale realizata de catre Dr Joanna Kurtzberg, oncolog de renume la Duke University din North Carolina, SUA.

"Am auzit pentru prima oara ca sangele din cordonul ombilical poate repara deteriorarile cerebrale atunci cand Mary Schneider, prima persoana care a beneficiat de acest tip de tratament pentru fiul ei Ryan, a vizitat Noua Zeelanda in aprilie 2008", afirma mama Maiei.

Parintii au hotarat s-o inscrie pe Maia in programul oferit de Duke University si timp de 4 luni, au telefonat si au trimis e-mailuri zilnic la Duke University. Stiau ca nu au nimic de pierdut, insa erau datori sa incerce orice tratament ar fi fost necesar pentru a-i schimba Maiei viata. Iar rabdarea si insistenta le-a fost rasplatite. La sfarsitul lunii august 2008, Maia si mama ei, Jillian, au zburat catre SUA, urmand ca acolo sa aiba loc transplantul autolog de celule stem din sangele din cordonul ombilical al Maiei.

"Odata ce aceste celule au fost transplantate, este doar o chestiune de timp pana celulele stem gasesc drumul catre tesutul deteriorat si incep reconstruirea lui", spune Jillian. In cazul Maiei, rezultatele nu au intarziat sa apara. La numai doua zile de la infuzie, starea Maiei a inceput sa se imbunatatateasca, iar la intorcerea in Auckland, la numai 7 zile de la transplant, Daniel a fost uimit de progresele fiicei sale, afirmand chiar ca parca ar fi alt copil.

Acum Maia se pregateste de scoala, impreuna cu sora ei Arielle, acest lucru fiind foarte greu de imaginat inainte de efectuarea transplantului.

"Acum vorbeste, se joaca si face o gramada de rele impreuna cu sora sa, dar noi nu putem fi decat fericiti. Maia a avut o a doua sansa, iar noi am devenit familia la care visam de atat timp.", povestesc Daniel si Jillian.


Sursa: stuff.co.nz



Niciun comentariu: