marți, 20 octombrie 2009

Celulele stem in tratarea cancerului pancreatic

Celulele stem ar putea fi folosite cu succes in tratarea cancerului pancreatic. Noi cercetari aduc oamenii de stiinta mai aproape de obiectivul lor de tratare a cancerului pancreatic prin distrugerea tumorilor fara a aduce prejudicii tesutului sanatos, informeaza HealthDay.

Celulele stem derivate din maduva osoasa, impreuna cu un produs genetic, sunt utilizate de cercetatori pentru a crea o "constructie" bioenergetica ce opreste cresterea tumorii.

Cancerul pancreatic are nevoie de celule stem pentru a se dezvolta. In esenta, "Calul troian" creat de cercetatori creeaza o confuzie intre celulele canceroase, determinandu-le sa realizeze un produs toxic.

Descoperirile ar putea conduce in timp la tratamente mai bune pentru cancerul pancreatic, care este, in cele mai multe cazuri, fatal. Potrivit Institutului National al Cancerului din SUA, 43.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu cancer pancreatic, iar 35.000 isi pierd viata.

Cancerul pancreatic avansat este atat de devastator incat si un efect mic asupra prelungirii vietii este un rezultat extraordinar pentru pacient. Acest tip de cancer poate fi tratat momentan prin chimioterapie, insa acest tip de tratament afecteaza si celulele sanatoase, cauzand pacientului o serie de efecte secundare.

In ceea ce priveste studiile relatate mai sus, acestea sunt inca in faza preliminara, testele fiind efectuate momentan numai pe animale.

Sursa: Sanatateatv.ro

Niciun comentariu: