joi, 13 august 2009

Celulele stem - tratament pentru o afectiune foarte rara

Familia Thornton a luptat cu boala lui Payton din primele clipe de viata. Baiatul sufera de o afectiune rara care e de vina pentru semnele si umflaturile de pe corp.

De mic, Payton traieste infasurat in bandaje. Singura lui salvare ar fi un transplant de celule stem. Din pacate, parintii si fratele sau nu sunt compatibili. Dar mama lui Payton e insarcinata, iar copilul care creste in pantecul ei a fost testat si poate deveni donator.

Singura clinica de la care Payton poate primi ajutor este cea de la Universitatea Minnesota. Medicii transplanteza celule stem din cordonul ombilical al unui nou-nascut, pentru a obtine colagen sanatos. Operatia si tratamentul ulterior costa insa cateva sute de mii de dolari. De teama ca asigurarile i-ar putea refuza, parintii lui Payton au scos casa la vanzare. Cum clientii nu se prea aratau, o ruda le-a dat ideea salvatoare. O loterie...

Pana acum, sotii Thornton au vandut 13.000 de bilete la neobisnuita tombola. Ca sa ajunga la suma de care au nevoie si sa renunte la casa, mai au nevoie de alte 34.000 de tichete. Spera sa le vanda pe toate pana in ianuarie, cand ar trebui sa aiba loc operatia.


Sursa: Stirile ProTv



Niciun comentariu: